FK Kraszna scrie istorie. Echipa lui Florin Morar s-a calificat în „careul de aşi” al Campionatului Naţional rezervat juniorilor A1

„Cu această echipă puteţi câştiga finala pe ţară, la ce ambiţie şi dăruire au aceşti copii”, a afirmat preşedintele echipei oaspete la finalul partidei de sâmbătă, în care FK Kraszna a învins pe teren propriu cu scorul de 4 – 2 campioana judeţului Alba, CIL Blaj. Vorbim despre o generaţie căreia nimeni nu i-a dat nicio şansă la câştigarea campionatului judeţean în urmă cu două sezoane, dar, cu toate acestea, a câştigat la pas titlul judeţean. În ediţia recent încheiată, titlul de campioană judeţeană a fost câştigat şi mai clar de FK Kraszna, care de această dată a reuşit să depăşească şi la nivel naţional performanţa de anul trecut.

În anul 2023, echipa din Crasna s-a oprit în optimile de finală, iar în acest sezon, juniorii antrenaţi de Florin Morar s-au calificat în semifinalele Campionatului Naţional. Probabil este o performanţă unică pentru fotbalul juvenil sălăjean, o performanţă care ar trebui să le dea de gândit multor oameni din fotbalul sălăjean. Iar rezultatul este cu atât mai mare, cu cât cei din Crasna nu au avut parte nici de trageri la sorţi favorabile, aşa cum au avut alte cluburi şi nici de arbitraje părtinitoare.

Contăm prea puţin la nivel de federaţie (cel puţin unele cluburi din Sălaj), dar FK Kraszna tot nu a putut fi oprită în drumul spre „careul de aşi”. Sălăjenii au dispus sâmbătă cu 4 – 2 de CIL Blaj, după ce oaspeţii au condus cu 2 – 0 şi cu 2 – 1 la pauză. Cu un handicap de un gol, dar şi cu un jucător eliminat în urma unei decizii controversate de arbitraj, FK Kraszna a avut o revenire de senzaţie în repriza a doua. Dacă oaspeţii au avut multe soluţii pe banca de rezervă, Florin Morar a avut soluţii foarte puţine, fiind nevoit să improvizeze la pauză şi să forţeze atacul. A fost o tactică bine gândită, care a dat roade în partea secundă. Pe teren nu s-a văzut deloc inferioritatea numerică a gazdelor, care au continuat să domine, la fel cum au făcut-o în prima repriză, când oaspeţii au avut doar două şuturi pe poartă, marcând la fiecare fază.

Bara transversală din prima repriză a gazdelor şi golul marcat de Lukacs Zolt aveau să anunţe „remontada” din partea secundă. Barti Akos, Bakai Peter şi Lukacs Marc au fost ceilalţi trei marcatori ai echipei din Crasna, care învinge pentru a treia oară consecutiv o echipă dintr-un municipiu, după CAO Oradea şi Plimob Sighetu Marmaţiei.

„Am demonstrat încă o dată că dacă nu păcăleşti fotbalul, rezultatele nu întârzie să apară. Am câştigat cu inima, prin dăruire şi prin ambiţie. Am jucat, din nou, în inferioritate numerică, dar am avut publicul de partea noastră. El a fost al 11-lea jucător. Cred că vorbim despre o performanţă unică pentru fotbalul juvenil sălăjean. Au mai fost echipe calificate la turnee finale, dar în primele patru din ţară nu ştiu să mai fi fost vreo echipă din Sălaj. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi şi mă bucur că sâmbătă i-am putut face fericiţi pe oamenii din Crasna”, ne-a declarat Florin Morar.

În semifinalele Campionatului Naţional, unde se va juca în sistem „tur-retur”, echipa din Crasna se va duela cu echipa campioană a judeţului Braşov, ACSM Codlea. „Este clar că ne aşteaptă o „dublă” extrem de grea, cu o echipă care şi-a învins la scor adversarele din tururile anterioare. Mergem încrezători la Codlea, deoarece nu avem nimic de pierdut. Ne-am depăşit cu mult obiectivul propus, dar vom face tot posibilul să jucăm finala”, a mai precizat antrenorul echipei din Crasna.

Primul meci dintre ACSM Codlea şi FK Kraszna este programat sâmbătă, de la ora 14, la Codlea, iar returul, o săptămână mai târziu, la Crasna, tot de la ora 14.

 

 

 

One Thought to “FK Kraszna scrie istorie. Echipa lui Florin Morar s-a calificat în „careul de aşi” al Campionatului Naţional rezervat juniorilor A1”

  1. […] de campioană judeţeană a fost câştigat şi mai clar… Articolul FK Kraszna scrie istorie. Echipa lui Florin Morar s-a calificat în „careul de aşi” al Campiona… apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment